област Велико Търново
Сподели
15 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Градоначалникът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев стана "Кмет на годината"

Градоначалникът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев стана Кмет на годината
За втора поредна година кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев заслужи отличие от най-висок ранг. След като през миналата година порталът на българските общини "kmeta.bg" го отличи като "Кмет на гражданите" за 2017 година, този път инж.Добрев спечели другият най-престижен приз в България. На официалната церемония в НДК днес стана ясно, че отличието "Кмет на годината" отива именно при градоначалника на железничарския град. 
Конкурсът "Кмет на годината" 2018 се състоя в два тура, като всички кметове на общини в България взеха участие в него. В първия тур градоначалниците се състезаваха във всички категории, като тримата събрали най-висок брой гласове се класираха на следващия етап. 
Във втори кръг инж.Добрев се състезаваше срещу кметовете на Смолян и Свиленград, но гражданите отредиха наградата да отиде именно при него. 
Наградата връчи лично Еврокомисар Мария Габриел

„Кмет на годината е не само гордост и чест, но и отговорност, благодаря на всички, които ме подкрепиха. Благодаря на г-н Борисов, на общинската администрация, на всички граждани на Горна Оряховица  и на моето семейство, което бе моя опора и ми даваше кураж. Призовавам екипа на Kmeta.bg да показват все повече положителни практики в българските общини” , каза кметът инж. Добрев.Припомняме, че до последно кметът на Горна Оряховица водеше и в другата престижна класация за "Кмет на Гражданите", като по този начин достойно защити миналогодишното си представяне там.Всъщност това отличие не идва никак случайно. През изминалата година в Горна Оряховица се реализираха множество проекти с голямо обществено значение - изцяло обновена централна градска част, реновиран парк "Детски кът", подобряване на достъпа до индустриалната зона в града и много други.

Официалната церемония "Кмет на Годината" можете да гледате тази вечер от 23:15 пряко по БНТ1.
Очаквайте допълнителна информация скоро.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ