област Велико Търново
Сподели
28 окт 2017
Автор: ОбластВТ

Градоначалникът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е "Кмет на Гражданите" за 2017г.

Градоначалникът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е Кмет на Гражданите  за 2017г.
През тази седмица Горна Оряховица получи още един повод за гордост. На провелата се в петък церемония "Кмет на Годината" в София Тех Парк, градоначалникът инж. Добромир Добрев прибави още един приз от най-високо ниво. Кметът на Горна Оряховица бе удостоен с призванието "Кмет на Гражданите", което бе финалната и най-престижна категория в конкурса "Кмет на годината" организиран от портала на българските общини - Kmeta.bg.

Инж. Добрев спечели отличието в конкурс с над 680 000 гласували, като Горна Оряховица се нареди на първо място сред всички средно големи общини в България. 


Тази награда обаче не идва никак случайно. В последно време втората по големина община във Великотърновска област се е превърнала в строителна площадка. В региона е невъзможно да намериш свободна строителна бригада, защото всички са заети с проектите на общината. Санирането върви с пълна сила, изгражда се изцяло нов център, а на скоро бе приключено и кръговото пред общината. Детския кът в Горна Оряховица също се изгражда почти изцяло наново. Градът се сдоби и с още едно училище-бижу в лицето на  ОУ "Св.св. Кирил и Методий", което бе изцяло реновирано отвътре, а вън децата играят на нови игрища и осветление. За първия учебен ден пък светнаха и новите игрища в  СУ "Георги Измирлиев". Изцяло бе възобновена ДГ "Бодра смяна", а в момента се ремонтира и санира ДГ "Елена Грънчарова". Подновяват се канализации, пътни маркировки и улици. 

Видно е, че гражданите на общината оценяват всичко направено и това отличие го доказва. Безспорно е, че общината никога не се е развивала с такива бързи темпове, които надхвърлят дори развитието на големи областни центрове. 

Горна Оряховица е на правилен път, както инж. Добрев написа в своето обръщение във фейсбук: 

"За мен е изключителна чест и признание, че бях удостоен с наградата "Кмет на гражданите" за 2017г. Този приз е мечта за всеки един градоначалник, защото показава, че сме поели по правилен път! Сърдечно благодаря на всички граждани на община Горна Оряховица за подкрепата. За да бъде един градоначалник успешен, той трябва да печели доверието на гражданите всеки ден. Но това не е индивидуална награда, а е успех за всички колеги, с които се стараем да изградим една нова и модерна община Горна Оряховица. Усърдната работа на общинската администрацията е ключът към доброто управление. Благодарен съм и на местния бизнес, без който устойчивото икономическо и градско развитие няма как да продължи, а то е основно за благополучието на нашите граждани. Благодаря и на държавните институции с които работим в пълен синхрон и успяваме да развиваме общината във всички възможни сфери..
Кмет на Гражданите носи със себе си признание от много високо ниво, но и огромна отговорност. Тя трябва да бъде защитавана всеки ден и това е моето обещание към всички вас. Сигурен съм, че в следващите години ще постигнем още много успехи и най-доброто тепърва предстои!"


През тази година инж.Добрев спечели също и конкурсите за кмет на месеца на тема "Фестивална дестинация" и "Паркове", а в предишни години е печелил и други месечни награди, като една от неговите най-големи гордости е двукратната за кмет на месеца на тема "Спорт".
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ