област Велико Търново
Сподели
18 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Гости от три държави идват за шахматния турнир в Лясковец

Гости от три държави идват за шахматния турнир в Лясковец

Шахматен турнир за „Купа Лясковец“ ще се проведе в Лясковец. Той се организира за втори път е под патронажа на кмета д-р Ивелина Гецова. Още с прохождането си миналата година, спортната надпревара се превърна в международен турнир. 

И тази година, освен участници от шахматни клубове в страната, ще се включат също и гости от Турция, Македония и Русия. Организатори на спортното събитие са Община Лясковец, със съдействието на шахматен клуб „Асеневци“, Велико Търново и новооснования лясковски клуб "Лясковец".  

Турнирът е в два дни - 19 и 20 януари 2019 година в комплекс „Лесопарка“ над Лясковец. Наградният фонд е 1000 лева, като са предвидени и много специални предметни награди и медали – златни, сребърни и бронзови, както и купи и парични награди.  

Вторият турнир под егидата на кмета на Лясковец ще събере на едно място близо 100 участници, като откриването е на 19 януари от 11:15 часа, а награждаването е в неделя - 20 януари от 17:30 часа в "Лесопарка". В съревнованието ще се включат и най-добрите лясковски деца от ШК "Лясковец". 

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ