област Велико Търново
Сподели
25 юни 2018
Автор: ОбластВТ

Горнооряховски криминалисти заловиха наркоразпространители в мащабна акция

Горнооряховски криминалисти заловиха наркоразпространители в мащабна акция
В полицейската акция са иззети над 60 грама марихуана, амфетамин и метаамфетамин. Образувани са четири бързи производства, на един от задържаните е наложена мярка до 72 часа.


Мащабна полицейска операция за предотвратяване на разпространението на наркотични вещества на територията на РУ – Горна Оряховица  започна в петък следобед и  продължи до ранните сутрешни часове в събота.

За проверка е спрян лек автомобил "Опел Тигра", управляван от 36-годишния К. А., регистриран за кражби. В колата пътувал и 23-годишен негов съгражданин. Последвало задържане на двамата мъже и образуване на досъдебно производство по случая. 23-годишният мъж е привлечен, като обвиняем, а пред униформените шофьорът признал, че е закупил дрогата от 39-годишен мъж от Горна Оряховица, осъждан за престъпления, свързани с наркотици. Криминалистите бързо установили адреса, който рецидивистът обитавал – имот в местността "Под арбанашко бърдо". При вида на униформените, той се заключил в жилището си и отказал да изпълни полицейско разпореждане да отключи вратата. След предприети професионални действия, полицейските служители проникнали в жилището и задържали стопанина. Установили, че е опитал да изгори в печката пакет със суха тревиста маса. Общото количество на намерената и иззета дрога е 20 грама марихуана и 8 грама метаамфетамин. След 24-часово полицейско задържане, с разпореждане на прокуратурата, мярката му за задържане е удължена на 72 часа.  По случая  образувано досъдебно производство.


В района на алеята за хижа "Божур" полицейски екипи извършили проверка на лек автомобил "Опел Корса", управляван от 18-годишна от Горна Оряховица. На предната седалка на возилото полицейските служители намерили пликче с около 0,5 грама амфетамин. Жената е задържана с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В хода на полицейската операция е бил засечен и 36-годишен мъж от Лясковец, регистриран за разпространение на наркотични вещества. От него е иззета кутия от сладолед, в която имало 15 грама марихуана. Пред униформените той признал, че е закупил наркотичното вещество от 39-годишния рецидивист. По случая е образувано бързо производство.

29-годишен от Горна Оряховица също попаднал в полезрението на криминалистите. Той бил задържан в жилищен блок в кв. "Пролет", докато предлагал на двама свои клиенти  близо 30 грама марихуана. Той бил задържан, а по случая образувано бързо производство.

Действията по документиране на цялата престъпна дейност на задържаните продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Горна Оряховица и Окръжна прокуратура – Велико Търново.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ