област Велико Търново
Сподели
02 мар 2022
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица ще чества Трети март с празничен концерт

Горна Оряховица ще чества Трети март с празничен концерт
Налага се временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица

С тържествен ритуал в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Националният празник - 3 март. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Горнооряховчани ще бъдат поздравени по повод 144 години от Освобождението на България Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителките Мария и Магдалена Филатови, която заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови - 2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.

Чествания по повод 144 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.

Заради честването на 3-ти март (четвъртък,) се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.30 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъде участъкът от ул.“Цар Освободител“ от кръстовището с ул. “Георги Измирлиев“ до кръговото кръстовище с ул.“Св. княз Борис Първи“ и ул.“Иван Вазов“.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ