област Велико Търново
Сподели
18 юли 2019
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица получи отличието „Умен град“ в инициативата на „24 часа“ - „Образцова община“

Горна Оряховица получи отличието „Умен град“ в инициативата на „24 часа“ - „Образцова община“

Община Горна Оряховица е носител на наградата „Образцова община“ в раздел „Умен град“ за Северен централен район. В същата категория бе отличена и Община Разград. Отличието бе връчено днес на кмета инж. Добромир Добрев на церемония, която се проведе във Велико Търново.Форумът се организира от вестник „24 часа“, който е инициатор на мащабния национален проект "Образцова община" за отличаване на най-добрите общини в България. На церемонията в старата столица бяха оповестени резултатите от проучването на "24 часа" сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. На церемонията присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Отличието „Умен град“ на Община Горна Оряховица и на Община Разград е присъдено на база данните на партньора на кампанията „Виваком“ за интернет свързаността на общините и количеството електронни услуги на местните власти. Наградата си инж. Добромир Добрев и секретарят на Община Разград - Нели Добрева, получиха от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Инициативата на вестник „24 часа“ ще приключи с присъждането на национални награди в края на годината, а общините се оценяват по обективните им постижения в различни категории.

Снимка: "24 часа" 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ