област Велико Търново
Сподели
25 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Горна Оряховица домакинства културно-образователен форум за 140 г. от Освобождението на града

Горна Оряховица домакинства културно-образователен форум за 140 г. от Освобождението на града

За шеста поредна година Община Горна Оряховица организира културно-образователен форум „Освобождението  през погледа на младите – 140 години от Освобождението на Горна Оряховица“. Официалното откриване се проведе днес в Зала №1 на Общината.

Гости на събитието бяха заместник-кметовете Йорданка Кушева и Николай Георгиев, общинските съветници Добрин Дериджиян и Янко Янков, директори на институции и училища, учители и ученици.

Откриването направи заместник-кметът Йорданка Кушева с приветствие за добре дошли. Тя докосна сърцата на присъстващите с думите: Свободата е осъзната отговорност, тя не е даденост. Нека да бъдем горди българи в свободното семейство на европейските държави.

След откриването, деца от учебните заведения в община Горна Оряховица представиха художествена програма. Балет „Грация“, с ръководител Соня Георгиева,  се включи с художествена хореография на патриотична тематика. Вокалната група на СУ „Вичо Грънчаров“ изпя български песни, под съпровода на мажоретния състав на училището. Възпитаници от Центъра за подкрепа на личностното развитие изпълниха хорови песни. Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ се включиха в събитието с рецитал и цитати от Паисий Хилендарски, одата „Опълченците на Шипка“ и други бележити български произведения. Детска театрална формация при читалище „Христо Ников Козлев“ в Долна Оряховица, с ръководители Йорданка Тихчева и Ралица Великова, изиграха откъс от повестта „Немили-недраги“ на Иван Вазов.

За отличното си представяне, всички участници получиха грамоти. Заместник-кметът Йорданка Кушева с пожелание за още знания, връчи по една енциклопедия „Българските приноси е европейската цивилизация“ за всеки колектив. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ