област Велико Търново
Сподели
29 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Голям ремонт на улица "Пробуда" в Елена

Голям ремонт на улица Пробуда в Елена
Започна голям ремонт и реконструкция на част от ул. „Пробуда“ в балканския град, която води до филиала на Спешна помощ, Медицинския център, хосписа  и кабинетите на повечето лични лекари.


Средствата за строително-ремонтните работи в размер на 200 000 лв. са отпуснати по Постановление на Министерския съвет от декември миналата година. Община Елена участва с 40 000 лв. – целева субсидия от бюджета й.

Реконструкцията и ремонтните дейности  включват уширение на пътното платно, което ще стане двулентово, изграждане на подпорни стени от горната и долната страна на пътя, направа на тротоари, каквито досега не е имало на улицата. В двата й края ще бъдат поставени повдигнати пешеходни пътеки.

Във връзка с ремонта на улицата, която ще бъде и асфалтирана, се подменя от ВиК централният водопровод за града, който минава в тази част на „Пробуда“.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е „Пътни строежи – Велико Търново“ АД.

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев издаде заповед, с която до 17:00 часа на 20.12.2018 г. се въвежда временна организация и безопасност на движението за ул. „Пробуда“. Забранява се движението на моторни превозни средства и хора в двете посоки на улицата. Определен е обходен маршрут за МПС по ул. „Иван Момчилов“ и ул. „Паисий Хилендарски“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ