област Велико Търново
Сподели
21 юни 2019
Автор: ОбластВТ

Големият физик Теодосий Теодосиев проведе обучение в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”

Големият физик Теодосий Теодосиев проведе обучение в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов”
Вчера гост-преподавател в горнооряховския електротехникум бе известният физик Теодосий Теодосиев. Той изнесе лекция на 17 учители по физика от цялата област. Темата, която разгледаха бе „Провеждане на наблюдения, експерименти и изследвания в часовете по физика и астрономия”.Публичният урок продължи тази сутрин с темата „Технология на моженето”. Това не е първото посещение на физика в железничарския град. Теодосий Теодосиев е идвал и на изложението „Младежко техническо творчество”, където всяка година пристигат млади технически гении от цялата страна.

Теодосий Събев Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика  в ПМГ „Никола Обрешков” в град Казанлък  и активен общественик. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори. В продължение на много години е бил член на редколегията на списание „Физика“, в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата и др. Рецензент е на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии. Носител е на множество награди и отличия: орден „Св. Св. Кирил и Методий“ I степен, награди от Физическия факултет на СУ Св.Климент Охридски и други.Отделни лекции проведе и инж. Антон Анчев от град Бяла. Той представи пред учителите по информатика и информационни технологии от областта темата „Основи на програмирането на микроконтролер Arduino NANO.

Обучението се извършва за повишаване квалификацията на учителите. Успешното завършване на всяка от одобрените обучителни програми нa „Просвета” води до присъждане на 1 квалификационен кредит. След подготовката, учителите ще могат да направят клубове по интереси и да представят наученото пред учениците.

Събитието се осъществи по покана на РУО – Велико Търново и с любезното съдействие на търговска верига „Елимекс”.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ