област Велико Търново
Сподели
30 юни 2021
Автор: ОбластВТ

ГЕРБ-СДС: Програмата за саниране не бива да спира, нито хората да плащат 20% от стойността

ГЕРБ-СДС: Програмата за саниране не бива да спира, нито хората да плащат 20% от стойността
Над 15 жилищни сгради в кв. „Бузлуджа“ са минали обследване, одобрени са и ако беше продължила националната програма, както предвиждаше управленската програма на ГЕРБ, санирането им щеше да стане реалност. За съжаление това не се случва. Нямаме никаква яснота как ще продължи проектът и това ни притеснява. Това заявиха жители на кв. „Бузлуджа“ пред кандидатите за народни представители от ГЕРБ–СДС Станислав Стоянов и Росица Димитрова. Близо два часа те разговаряха с великотърновци за настоящата ситуация в страната и блокирането на важни проекти. Заедно с тях беше и общинският съветник Деян Хаджийски, който внесе разяснение по много теми от компетенцията на местната власт.

В програмата на ГЕРБ е предвидено санирането да продължи при непроменени условия. Одобрените блокове, които все още не са санирани, ще са сред първите по новата програма и без собствениците да плащат – 100% ще остане безвъзмездната помощ. Именно заради това мерките за енергийна ефективност бяха вкарани в Плана за възстановяване и устойчивост. Планът обаче  не е внесен, а санирането се омаловажава с думата „стиропор“. Сегашните планове на управляващите и подкрепящите ги партии са собствениците да поемат 20% от стойността, посочи Станислав Стоянов. Той още веднъж подчерта, че ГЕРБ настоява за 100% безвъзмездна подкрепа за санирането.В нашия вход над 80 на сто от живущите са пенсионери, на всички е ясно, че те няма да извадят пари за доплащане, а блокът ни е одобрен, даде конкретен пример една от участничките в срещата.

Кв. „Бузлуджа“ има много работещи социални услуги – Дом за стари хора, Център за младежи с увреждания, първият Център за деца с увреждания, Клуб на пенсионера и други. Всички те са изградени и функционират като част от успешните политики на ГЕРБ, насочени към уязвимите хора в обществото ни, сподели Росица Димитрова. Тя представи идеите за надграждане и усъвършенстване на социалните политики на ГЕРБ и даде пример с идеята за назначаването на психолози в детските ясли и социални работници в училищата, които ще са от полза както на децата, така и на родителите.

Принципността на коалицията ГЕРБ – СДС и какви са общите цели на двете партии разясни областният лидер на СДС Мирослав Трифонов. Той, Росица Димитрова и Деян Хаджийски живеят в оживения великотърновски квартал и работят ежедневно за по-добрите решения за неговото бъдеще.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ