област Велико Търново
Сподели
21 фев 2020
Автор: ОбластВТ

В Театър ВЕСЕЛ - „Снежанка и седемте джуджета“

В Театър ВЕСЕЛ - „Снежанка и седемте джуджета“
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 22 февруари, от 11.00 часа, в читалище „Искра” в старата столица, театърът домакин посреща приказни герои от света на Братя Грим. Популярната история ще бъде разказана от куклениците на театъра от Силистра. „Снежанка и седемте джуджета“ е спектакъл от афиша на силистренските актьори, които за пореден път ще очароват със своя талант търновските си почитатели.
         
Колко е трудно да си огледало! Защото огледалата просто не могат да лъжат, а отразяват нещата такива, каквито са. Класическата приказка е за Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко... Оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика, впечатляваща актьорска игра. Постановката и драматизацията са на Съби Събев, сценографията и куклите – на Павлина Василева, а оригиналната музика – на Меги и Илия Илиеви. В спектакъла играят актьорите Мима Дапкова, Станислав Георгиев, Илияна Крушева и Вероника Ханджиева.
         
Хората винаги са се вълнували от Красотата. Тя е необяснима, загадъчна... Толкова много значения на думата красота могат да се открият в старата класическа приказка, еднакво интригуваща и малките, и големите... Едно от красивите послания на спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ е, че най-важна е красотата на душата, защото тя създава добрo.
         
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ