област Велико Търново
Сподели
14 апр 2022
Автор: ОбластВТ

В Театър ВЕСЕЛ отново представят „Пингвинчето Фраки“

В Театър ВЕСЕЛ отново представят „Пингвинчето Фраки“
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 16 април от 11.00 ч. в залата на Художествена галерия „Борис Денев“ в старата столица, ще гостува Фраки с култовия спектакъл „Пингвинчето Фраки”. Това е и първата премиера на ВЕСЕЛ през 1998 – годината на създаване на Великотърновския куклен театър. Пиесата е подарена на театъра от известния театровед и режисьор Марина Гочева. Постановката и куклите са дело на Веселин Василев, сценографията – на Лидия Къркеланова, а музиката – на Димитър Паперов. В спектакъла участват Елка Баланова и Веселин Василев.

С „Пингвинчето Фраки” Театър ВЕСЕЛ се представя за първи път и на международен театрален форум – на фестивала „Двама са малко, трима са много” в Пловдив през 1998 година. За 24 творчески години трупата е представяла Велико Търново и България в международни театрални фестивали в Испания, Австрия, Чехия, Словения, Румъния, Сърбия, Китай, Турция, Полша, Италия, Казахстан, Русия, Малайзия, Молдова, Мароко, Албания и Тайланд.

 „Пингвинчето Фраки” е историята за малко пингвинче, което опознава света в търсене на откраднатото слънце. А с какво ще го провокират любящият му татко, котаракът Роки, Чудо-Юдо, крокодилът Кроки и капитан  Блъф? Отговор на този въпрос дава самият спектакъл. История, която ни разкрива истината, че за доброто граници няма.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепата на Община Велико Търново и с любезното съдействие на Художествена галерия „Борис Денев“. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ