област Велико Търново
Сподели
22 юни 2020
Автор: ОбластВТ

В сряда излизат резултатите от PСR тестовете на служителите от ОП „Обреди”

В сряда излизат резултатите от PСR тестовете на служителите от ОП „Обреди”
Поради положителен тест за COVID-19 на 46-годишен служител от Общинско предприятие „Обреди“ в Горна Оряховица, на работещите, контактували с него, са направени PСR тестове. Резултатите ще са готови в сряда вечерта. Контактните лица са поставени под карантина и към момента нямат симптоми на заболяването.

46-годишният мъж е настанен в специализираното отделение на МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица. Състоянието му е добро.

Мерките за сигурност наложиха временно да се ограничи достъпът на граждани до сградата на Община Горна Оряховица.

На днешната работна среща за разпространението на коронавирус, свикана от министър-председателя Бойко Борисов, стана ясно, че започва масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки. От най-голямо значение продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

През последното денонощие за COVID-19 са изследвани 566 проби, 33 от които са с положителен резултат. Потвърдените случаи на вируса у нас към момента са 3905. От тях 1632 са активни. Общият брой на излекуваните лица е 2074, като 47 от тях са регистрирани през изминалите 24 часа.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ