област Велико Търново
Сподели
01 юли 2020
Автор: ОбластВТ

В Павликени стартира подписка срещу проекта за разписание на БДЖ за 2021 г.

В Павликени стартира подписка срещу проекта за разписание на БДЖ за 2021 г.
Инициативен комитет, ръководен от зам.-председателя на Общински съвет Павликени - Венцислав Георгиев, започва събиране на подписи против предложения за обществено обсъждане проект на разписание на БДЖ за следващата година. В него е заложено влак "Янтра" да преминава транзит през ЖП гара "Павликени". Местните жители протестират срещу тази промяна, тъй като това е най-удобната и най-бърза връзка от обществения транспорт със столицата София. 

"С колегите от инициативния комитет за провеждане на местна гражданска инициатива, получихме сигнали от недоволни граждани още в първия ден, в който проектът бе публикуван за обсъждане на интернет сайта на БДЖ. Местните жители са силно обезпокоени, тъй като в сложната ситуация, в която общината се намира по отношение на автобусния транспорт, БДЖ е единственият транспорт, който ни изглеждаше сигурен спрямо това, че всеки ден свърза общината ни с други градове и общини. Ако бъдат съкратени и ЖП линии, над 25 000 души в община Павликени, както и жителите на община Сухиндол, ще бъдат ощетени", коментира Венцислав Георгиев.

"Имаме подкрепата на народния представител Клавдия Ганчева, която освен че е член на парламентарната комисия по транспорт, има и дългогодишен професионален стаж в БДЖ. Информирал съм и директора на Поделение пътнически превози към БДЖ Горна Оряховица за стартирането на инициативата. Надявам се, че можем да разчитаме на тяхната подкрепа и съдействие. Ръководството на Община Павликени също подкрепя инициативата. 

Местата, на които заинтересованите жители на община Павликени ще могат да положат подписите си в подкрепа на инициативата са: Общински информационен център в сградата на Община Павликени, Данъчна служба Павликени и кметствата във всяко населено място от общината.

Предстоят разговори и със собственици на частни обекти, където също да бъдат предоставени бланки в подкрепа на подписката. Освен това, заинтересованите граждани, които желаят да подкрепят искането влак "Янтра" да обслужва и гара "Павликени", могат да се обърнат и към членовете на инициативния комитет. Допълнителна информация за напредъка на инициативата ще бъде споделяна регулярно в социалните мрежи", още поясни Венцислав Георгиев. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ