област Велико Търново
Сподели
09 фев 2018
Автор: ОбластВТ

В Лясковец проведоха научна конференция за предучилищното образование

В Лясковец проведоха научна конференция за предучилищното образование
Вчера в Лясковец се проведе голяма научна конференция, която събра много участници, за да дискутират теми, свързани със предучилищното образование. Домакин на проявата беше една от лясковските детски градини "Славейче", с директор Елка Йорданова.

В откритата практика се включиха експерти от Регионалното управление на образованието и центъра за психологическа подкрепа - Велико Търново, специалиста по образование от Община Лясковец, директори на детски градини от цялата област, директорите на всички детски заведения и училища на територията на Лясковец и съставните села, както и специалисти психолози, логопеди, учители и други. Откритата практика бе на тема "Толерантни да играем заедно".

Основните проблеми, върху които експертите акцентираха в рамките на своята среща, бяха създаване на детска общност, социализация, интегриране на всяко дете в общността и на децата със специални образователни потребности. Темата на откритата практика съвпадна и с организираната и експонирана в "Славейче" сборна изложба с творчеството на децата от всичките шест общински градини в Лясковско.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ