област Велико Търново
Сподели
05 мар 2020
Автор: ОбластВТ

В Куклен театър ВЕСЕЛ: „Трите прасенца”

В Куклен театър ВЕСЕЛ: „Трите прасенца”
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 март, от 11.00 часа, в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Русе „Трите прасенца“.

Любимото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за ценителите на театралното изкуство и на търновска сцена. „Трите прасенца“ е драматизация по едноименната приказка. Постановката е на режисьора Валентин Владимиров, сценографията и куклите са на Юлия Лачева, а музиката – на Станимир Иванов. За приключенията на трите прасенца разказват актьорите Йоланда Михайлова, Силвия Михайлова и Любен Русенски.
         


Историята за трите малки прасенца се знае, че идва някъде от Англия, но откъде се знае – никой не знае. И затова всеки я разказва, както си знае. И така, имало едно време три прасенца. Те били съвсем, съвсем еднакви и за да се различават, носели три различни цветни шапчици. Само че цветовете не само ги различавали, започнали и да ги разделят. Две от прасенцата много държали на цветовете си, а третото искало да бъдат приятели; и това можело да продължава вечно. Но в гората дебнел Вълчо, който за беда бил гладен. И те, малките розови прасенца, вместо да захвърлят шапките и да се обединят в бедата, се разделили съвсем, ама съвсем завинаги. Защото, право било третото, не шапките били важни, а това което е под тях. Какво ще се случи оттук нататък – това ще разберем от спектакъла на русенските актьори. Една от най-известните приказки е разказана с много въображение и чувство за хумор. 
         
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ