област Велико Търново
Сподели
27 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

Въпреки скептиците: Пътят Поликраище-Първомайци-Горна Оряховица усилено се ремонтира

Въпреки скептиците: Пътят Поликраище-Първомайци-Горна Оряховица усилено се ремонтира
Ремонтните дейности по цялостно асфалтиране на републикански път "Поликраище - Горна Оряховица - Елена" продължават в село Първомайци.  Работата  започна с премахване на най-фрапантните участъци. Към момента се полага изравнителен пласт. Дългогодишният кмет на селото Ясен Янков, който се кандидатира отново на местните избори, продължава да се грижи за Първомайци и наблюдава отблизо процеса по полагане на асфалт. „През 2016 година получихме обещание от правителството на ГЕРБ, в лицето на министър Нанков, че ще се направи основен ремонт на републикански път II-53 „Поликраище-Елена“, включително и участъка, преминаващ през селата Първомайци и Поликраище. За наша радост, през 2019 година, проектът се случи. Получава се един много качествен път. Основен ремонт на този участък не е правен от около 50 години. А това се случи точно по време управлението на ГЕРБ, за което сме изключително благодарни на инж. Добромир Добрев, и на Агенция пътна инфраструктура”, коментира Янков.

Първомайци е с най-много инвестиции през мандат 2015 – 2019 година, след общинския център. Много проекти и инициативи са осъществени до момента. Изградени са детски площадки, отремонтирани са улици, след природни стихии са почиствани възлови за селото места като Александровския мост, наклони на шахти и други. Направена е изцяло и канализацията. В резултат на тези дейности, имотите в Първомайци поскъпнаха, търсенето се увеличи, много млади хора се завърнаха. Всичко това е радостно и говори за развитието на селото, добави още Ясен Янков.

Пътят през село Първомайци е от изключителна важност. Той е най-натовареният второкласен път в цялата област. За денонощие от тук преминават над 7 хиляди леки и тежкотоварни автомобили. Заради ремонта, движението се отклонява по алтернативен маршрут или чрез поетапно отбиване на определени участъци.ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ