област Велико Търново
Сподели

Възторжени аплодисменти за Герасим Дишлиев на еленска сцена

Възторжени аплодисменти за Герасим Дишлиев на еленска сцена

Световноизвестният мим Герасим Дишлиев – Геро гостува на еленска сцена, на която представи авторски спектакъл „Не на мястото си“. Сред зрителите имаше руснаци, французи, англичани, дори кубинец. Децата изпаднаха във възторг, възрастните – в захлас. Изкуството на Дишлиев няма нужда от преводач, то е без граници и бариери. Всеки го преживява с душата и сърцето си.

„Различен, извънземен и земен. Изключително красиво, смешно и тъжно представление. Щастливи сме, че имахме честа да го гледаме. Благодарим, Герасим Дишлиев. Уникален, световен и забележителен. Който пропусна, ще съжалява“.Това са част от отзивите за авторския спектакъл „Не на мястото си“.

„С голяма благодарност на целия екип на читалище  „Напредък“ – за приема, за човечността, за професионализма… А отделно ми беше истински кеф и удоволствие, защото вие сте тези, които формирате публиката на бъдещето“. Това пък написа Герасим Дишлиев, ученик на великия мим Марсел Марсо, в „звездната“ тетрадка на еленското читалище, което той избра за първото да представи своя спектакъл. Неговата идея е да обиколи всички читалища в страната и да срещне българската публика с изкуството на мимите.
 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ