област Велико Търново
Сподели
12 май 2021
Автор: ОбластВТ

Във Велико Търново: Средно училище „Владимир Комаров“ създаде интерактивен STEM център

Във Велико Търново: Средно училище „Владимир Комаров“ създаде интерактивен STEM център
Второ училище във Велико Търново вече е със завършен STEM център – пространство за иновации и интерактивно обучение. Само седмица след ПМГ „Васил Друмев“ със завършен проект се похвалиха от СУ „Владимир Комаров“. В учебната институция, чиято база е в кв. „Чолаковци“, вече са оформени три специализирани кабинета по биология, химия и физика.

STEM центърът в училището разполага със съвременно оборудване. Кабинетът по биология посреща с интерактивен дисплей и с мобилна станция за виртуална и добавена реалност zSpase®, а в кабинетите по физика и химия са монтирани интерактивни дъски от ново поколение. С образователния софтуер MozaBook Classroom, който предлага богато учебно съдържание под формата на 3D модели, симулационни приложения, образователни видеа, изображения други дигитални ресурси, часовете по природни науки ще се превърнат в истинско приключение, посочват от СУ „Владимир Комаров“.

Станцията за виртуална и добавена реалност zSpase® предоставя възможност за интерактивна изследователска дейност със своите 3D холограми на части от човешкото тяло, на различни анатомични системи, клетки, отделни органи, животни, растения, астрономически обекти.

„Нашите ученици могат да взаимодействат с виртуални 3D холограми в реално време. Със zSpace® те имат възможност да разглеждат виртуални обекти, сякаш са реални. Това е единствена по рода си тип образователна технология, която е предназначена за нуждите и потребностите на образованието в 21 век, особено в STEM направлението. Нашият център е място, което реализира концепцията за иновативна образователна среда и използване на най-нови интерактивни технологии за обучение“, посочват от училището.

Предстои изграждането на още един STEM-център в СУ „Владимир Комаров“. В съвременното учебно пространство ще бъдат вложени 50 000 лева, осигурени по Националната програма за изграждане на STEM центрове.
 


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ