област Велико Търново
Сподели
29 авг 2018
Автор: ОбластВТ

Във Велико Търново бе открито държавното лично първенство по тенис за мъже и жени

Във Велико Търново бе открито държавното лично първенство по тенис за мъже и жени
Велико Търново е домакин на държавното лично първенство по тенис за мъже и жени. Над 100 състезатели участват в турнира, който се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов на кортовете в спортен център „Хемус“.


Организатор е Българската федерация по тенис, а наградният фонд е осигурен от Община Велико Търново и „Кроношпан България“.

Първенството бе официално открито тази сутрин с химна на Република България. Произнесени бяха клетвите на състезателя, треньора и съдията. Церемонията уважиха кметът Даниел Панов, Екатерина Генова – член на Управителния съвет на Българската федерация по тенис и Катерина Генова – генерален секретар на спортната организация. 

Даниел Панов приветства организаторите, състезателите, треньорите и гостите. Той благодари на ръководството на Българската федерация по тенис за избора на Велико Търново за домакинството на престижната надпревара. Панов подчерта, че Старата столица е пример как местната власт, бизнесът, неправителствените организации и спортните клубове могат да работят заедно в подкрепа на професионалния и любителския спорт.

„Нека най-добрите спечелят, водени от принципите на феърплея. Пожелавам ви много успехи както на национално, така и на международно ниво, където да прославяте България. Вие гостувате във историческата и духовна българска столица, намерете време да разгледате Велико Търново, да посетите крепостите Царевец и Трапезица, да усетите силата на българския дух в храма „Свети Четиридесет мъченици”, да се докоснете до нашите изконни традиции и обичаи на Самоводската чаршия и в с. Арбанаси“, обърна се Даниел Панов към състезателите.

В първенството участват едни от най-добрите български тенисисти, както и изявени млади състезатели. Основната схема на турнира включва индивидуални срещи и мачове по двойки. Главен съдия на първенството е Веселина Донева. 
Срещите от програмата на турнира ще бъдат предавани на живо в интернет. Входът за всички мачове е свободен за публиката.

Финалите при жените ще се играят в събота (1 септември), а при мъжете – в неделя (2 септември). 

Подробна информация е публикувана на сайта на Българската федерация по тенис – www.bgtennis.bg
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ