област Велико Търново
Сподели
18 апр 2018
Автор: ОбластВТ

ВТУ организира Празник на японската култура

ВТУ организира Празник на японската култура
За приятелите и почитателите на японската култура, Японският център и студентите-японисти към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" имат удоволствието да съобщят, че на 21 април, от 12ч. в Аулата на унивеситета ще се проведе 21-ят Празник на японската култура. Специален гост на събитието ще бъде временно управляващият посолството на Япония в България г-н Сусуму Уеда.
 
Тази година на сцената в Аулата освен демонстрации по карате, айкидо и яйдо ще има и презентации на теми, свързани с японската поезия, световно известната японска анимация "One Piece", създадена по едноимения комикс на Еичиро Ода и много други изненади. Очаквани гости са и представители от Асоциацията по Кири-е  - древно японско изкуство за ръчно изрязване на картини от хартия. Ще бъдат разкрити неговите тайни в презентация "Кири-е - тайна от древността", след което ще предложат на желаещите сами да изрежат своя уникална картина.
 
Във фоайето ще бъдат изложени щандове по калиграфия, японски кимона, оригами, японски шах "Го" и други. Желаещите ще могат безплатно да облекат традиционната японска дреха, да получат калиграфски изписан йероглиф или да направят своя фигурка от хартия "оригами".
 
Тази година, освен традиционните японски кулинарни изкушения суши и онигири (оризови топки), кулинарният отбор ще предложи за първи път пухкави японски сладки от ориз "дайфуку" и японски чийз кейк. Количествата ще бъдат ограничени.
 
За повече информация, снимки и програма на събитието можете да посетите сайта във Фейсбук: https://www.facebook.com/BunkasaiVelikoTyrnovo/
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ