област Велико Търново
Сподели
26 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Временна организация на движението на Трети март в Горна Оряховица

Временна организация на движението на Трети март в Горна Оряховица
Заради честването на 3 март се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.45 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъдат участъкът от кръстовището на ул. „Георги Измирлиев“ с ул. „Цар Освободител“ до НЧ „Напредък – 1869“; кръстовището на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Янко Боянов“ и кръстовището на ул. „Елена Грънчарова“ с ул. „Св. Княз Борис І“. Докато трае мероприятието се въвежда еднопосочно движение по ул. „Св. Княз Борис І“, кръговото кръстовище, ул. „Иван Вазов“.

Чествания по повод 142 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.Националният празник - 3 март в Горна Оряховица ще бъде отбелязан с тържествен ритуал. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Слово по повод 142 години от Освобождението на България ще произнесе кметът инж. Добромир Добрев. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.

След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителката Радостина Паньова, която заедно с Фолклорна компания „Сидер войвода“ и Клуб за народни хора „Фолклорна броеница“ при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ