област Велико Търново
Сподели
25 май 2021
Автор: ОбластВТ

Волейболната легенда Любо Ганев гостува в Община Горна Оряховица

Волейболната легенда Любо Ганев гостува в Община Горна Оряховица
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и треньорът на редица волейболни звезди Христо Илиев гостуваха в гербовата зала на Община Горна Оряховица днес.

Именитите спортисти бяха посрещнати от кмета инж. Добромир Добрев. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметът Стефчо Алипиев и директорът на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ Петя Богданова. Волейболните легенди уважиха още момичетата от клуб „Импулс”, заедно с техния треньор Йордан Ризов и представители на Младежкия парламент.

„Бих искал да изкажа огромните си благодарности, че се отзовахте на нашата покана във връзка с „Европейски град на спорта”. Това е голяма чест за нас! В нашия град имаме 32 активно развиващи се отбора. Предстои ни да покрием европейските критерии за приемане на големи първенства. Имаме идея да започнем проектирането на нова зала. По този начин ще дадем възможност за развитието на спортове като волейбол и баскетбол”,  каза кметът инж. Добромир Добрев.

Любо Ганев изказа радостта си да гостува в толкова деен в спорта град. „Поех ангажимент във всички клубове да инвестираме в детско-юношеския волейбол. Ще помагаме на клубовете, които организират финалите на държавните първенства. Виждаме, че интересът към децата за записване в клубовете се повишава. За нас е важно да намерим сред подрастващите следващите звезди на България”, допълни още  Ганев.

Младежите бяха изключително щастливи да разговарят с техния волейболен идол Любо Ганев. Той, от своя страна, им разказа за ученическите си години и как се е запалил по спорта. Срещата завърши с обща снимка.

От 2013 година, Горна Оряховица официално членува в Българската федерация по волейбол.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ