област Велико Търново
Сподели
24 юни 2020
Автор: ОбластВТ

Вместо цветя, четвъртокласници от Елена дариха надежда за болно дете

Вместо цветя, четвъртокласници от Елена дариха надежда за болно дете
По инициатива на своя класен ръководител Йорданка Грънчарова, четвъртокласниците от СУ „Иван Момчилов“ направиха пореден дарителски жест. В последния им общ празник за получаване на удостоверение за завършен начален етап, вместо цветя за своята любима учителка, децата дариха вяра и надежда за малката Зария, която се нуждае от скъпоструващо лечение. Малките ученици събраха 190 лева и те вече са преведени по дарителската сметка.

Две поредни години, децата с класния си ръководител участваха в Национален конкурс за детска рисунка на тема „Аз и Детското полицейско управление“ и печелиха първо и второ място, а рисунките им участваха в благотворителна кампания „Деца помагат на деца“ на Главна дирекция „Национална полиция“. Творбите им се включиха в търг и средствата бяха за деца на загинали служители от системата на МВР.

В Деня на недоносените деца, ученици от класа участваха в благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за отделението по неонатология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново и дариха средства.

Целогодишно учениците събират капачки и участват в кампанията „Капачки за бъдеще“, като на последната акция предадоха 13 кг. Те са и сред изпълнителите на много концерти с благотворителна цел.

Снимка: Христо СТОЯНОВ 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ