област Велико Търново
Сподели
21 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Владо Николов в ПГЕЕ "М. В. Ломоносов": Във волейбола агресията е силно регламентирана

Владо Николов в ПГЕЕ М. В. Ломоносов: Във волейбола агресията е силно регламентирана
Най-успешният реализатор на българския национален отбор по волейбол бе в града по покана на местното Сдружение „G. O. WAKE UP" („Горна Оряховица, събуди се"). Николов стана поредният посланик на кампанията „Бъди активен, не агресивен" на сдружението, която е насочена срещу агресията в училище. „Бъди активен, не агресивен" тече под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев и се провежда със съдействието на Община Горна Оряховица.


Вчера, срещата с младите хора на Горна Оряховица, както и учениците на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов", беше повече от емоционална и неочаквана.

Още с първите си крачки, волейболната легенда Владо Николов, беше посрещнат от бурни аплодисменти и скандирания. Всички младежи се възползваха от срещата "очи в очи" за да зададат своите въпроси към волейболния треньор. Срещата с волейболиста на няколко пъти бе прекъсвана от скандирания „Владо Николов!".
 
Как агресията може да съсипе един човешки живот разказа на учениците в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов" в Горна Оряховица Владимир Николов. Най-успешният реализатор на българския национален отбор по волейбол бе в града по покана на местното Сдружение „G. O. Wake Up" („Горна Оряховица, събуди се"). Николов стана поредния посланик на кампанията „Бъди активен, не агресивен" на сдружението, която е насочена срещу агресията в училище. „Бъди активен, не агресивен" тече под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев и се провежда със съдействието на Община Горна Оряховица.
 
Във волейбола агресия няма, тъй като там на практика нямаш физически контакт с противника. В живота не е така. Там агресията трябва да се наказва, защото има интелигентни хора, които не са толкова силни физически, но има и от другите – не особено умни, но силни, които с нищо не доприснасят за обществото. От агресията полза няма, тя трябва да се контролира и канализира. Тук съм, защото ми хареса мотото на кампанията. Имаме нужда от хора, които знаят какво искат и как да го постигнат по интелигентния начин, категоричен бе волейболистът.
 
Още от принципите, които следва в личния си живот и в спорта, разкри пред момчетата и момичетата на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов" Владо Николов. След загуба се връщаш в залата и работиш още по-усърдно, за да няма следваща загуба. И ако си мислите, че нямате време за нещо важно, то обясненията са две – или това нещо не ви е приоритет, или ви куца организацията.  Едва ли съм най-добрият пример за мотиватор, защото аз просто съм роден мотивиран. Кой, освен мен, повече би искал аз самият да спечеля, риторично попита учениците волейболната легенда.
 
Кампанията „Бъди активен, не агресивен" продължава. През следващите седмици в Горна Оряховица ще гостуват актьорът Калин Сърменов, олимпийската медалистка, световна и европейска шампионка по борба Станка Златева и ММА бойците Станислав Недков – Стъки и Георги Валентинов.
 
На 3 декември в 18 ч. в Общината започва комедийното шоу „Приятели мои" с участието на Димитър Туджаров – Шкумбата, д-р Мирослав Ненков, Михаил Дюзев и Ивелин Райчев.
Снимка и текст: Биляна Милчева; RegNews
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ