област Велико Търново
Сподели
09 май 2017
Автор: ОбластВТ

Велико Търново чества Деня на Европа с богата програма

Велико Търново чества Деня на Европа с богата програма

Днес честваме Денят на Европа. Местните служби на ЕС в Европа и в целия свят ще организират множество дейности и прояви за всички възрасти. Всяка година хиляди хора участват в посещения, дебати, концерти и други прояви, които са посветени на Деня на Европа и имат за цел да се повиши осведомеността за Съюза.

Велико Търново, като кандидат за столица на културата през 2019 година, също няма да пропусне празника. Днес от 10:10 часа, на улица "Васил Левски" ще бъде проведено ученическото шествие за Деня на Европа "Парад на знамената на страните-членки от ЕС". От 10:30 часа, отново на улица "Васил Левски" ще се проведе официалното Тържествено отбелязване на Деня на Европа.  За най-малките граждани на Стария континент  от 11:00 часа, в парк "Марно поле" ще се състои Европейски детски празник.

От 10:00 до 14:00 часа, в парк "Марно поле" ще бъде организирана Клиника на открито, част от кампания "Синди". От 19:00 часа, в  Читалище "Надежда" ще бъде премиерата на постановката  „Всичко или нищо", с автор и режисьор Лиза Шопова.

Достоен завършек на празника ще бъде  емблематичния за Велико Търново Аудиовизуален спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина" от 21:00 часа.

За да отбележат Деня на Европа, институциите на ЕС отварят своите врати за обществеността на 6 май в Брюксел, на 13 и 14 май в Люксембург и на 14 май в Страсбург.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ