област Велико Търново
Сподели
27 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Велико Търново се подготвя за най-големите инфраструктурни проекти в Северна България

Велико Търново се подготвя за най-големите инфраструктурни проекти в Северна България

Съединяването на магистрала „Хемус” и строителството на високоскоростния път от Русе до Велико Търново прави града център на най-големите инфраструктурни проекти в Северна България. Това съобщи председателят на най-голямата парламентарна група и народен представител от Великотърновския регион Цветан Цветанов по време на съвместен брифинг с кмета на старопрестолния град Даниел Панов.

Приближаването на магистрала „Хемус“ на 15 километра от Велико Търново и доизграждането й ще бъде тема на национална дискусия, която ще се проведе във Велико Търново на 29 юни. На форума ще присъстват представители на законодателната, изпълнителната и местната власт, на бизнеса и на различни организации. Специален гост ще бъде министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Междувременно е изготвен проект за строителството на нов мост над р. Янтра - на пътя между Велико Търново и с. Шемшево. Съоръжението ще бъде на мястото на стария мост, чийто свод рухна в края на февруари след обилните снеговалежи. Това наложи затварянето на пряката връзка между Западната индустриална зона в Старата столица и селата Шемшево, Леденик, Буковец и Пушево. По този повод Цветан Цветанов обяви, че вече е сформиран състав на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и се очаква първото й заседание да се проведе в рамките на десет дни.

До края на седмицата ще започнат спешните ремонтни дейности на трасето между Горна Оряховица, с. Първомайци и с. Поликраище. Обещанието бе дадено от министър Николай Нанков след конферентен разговор с кметовете на Велико Търново и Горна Оряховица Даниел Панов и Добромир Добрев.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ