област Велико Търново
Сподели
13 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Велико Търново почете Трифон Иванов, новият футболен терен носи името му

Велико Търново почете Трифон Иванов, новият футболен терен носи името му
Велико Търново почете паметта на легендата на българския футбол и почетен гражданин Трифон Иванов. На новия тренировъчен терен за футбол, носещ името на Железния защитник, бе отслужена заупокойна молитва, а близки и приятели на Туньо, представители на институции, спортни деятели, футболисти, треньори и млади футболни таланти, поднесоха цветя в знак на признателност.Игрището „Трифон Иванов“, намиращо се непосредствено до Спортно училище „Георги Живков“, бе осветено. Спортният обект е най-новият във Велико Търново, изграден по инициатива на кмета Даниел Панов през 2019 година.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова припомни, че Трифон Иванов бе човек с голямо сърце, който милееше за своя град и за развитието на спорта. В негова памет  Община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на ФК „Етър ВТ“, организира футболен турнир, поставена бе и паметна плоча на стадион „Ивайло“.

„В знак на признателност и почит, новият футболен терен също носи името на Трифон Иванов. Вярвам, че това ще е стимул за младите футболисти да се развиват, да постигнат и надградят успехите на Железния защитник. Пожелавам им здраве, целеустременост, усърдност в тренировките и в училище“, коментира Снежана Данева-Иванова.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ