област Велико Търново
Сподели
31 авг 2018
Автор: ОбластВТ

Велико Търново подготвя нова реставрация на крепостта Трапезица

Велико Търново подготвя нова реставрация на крепостта Трапезица
Община Велико Търново подготвя проект за нова реставрация на крепостта Трапезица, с която да бъде надградено възстановяването на емблематичната за българската история забележителност. Това обяви кметът на Старата столица Даниел Панов по време на вчерашното заседание на Великотърновски общински съвет. Той посочи, че ще се работи по реставрацията на още участъци от крепостната стена и зидовете, както и на още средновековни църкви, строени по време на столичния период на Търновград.


 „Тези мерки ще направят Трапезица още по-атрактивна за посетителите. Вече проучваме възможностите за финансиране по механизмите за туристически обекти, атракции и анимации по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, обясни Даниел Панов.

Регионалният исторически музей и Общинската агенция по туризъм разработват нови решения за маркетинг на Трапезица. Обсъжда се и възможността за включването на крепостта в новия аудиовизуален спектакъл на Царевец, по чиято идейна концепция и музикално оформление се работи. Работи се и за създаването на нови маршрути за туристите, обединяващи двете крепости и църквите в квартал „Асенов“.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ