област Велико Търново
Сподели
30 апр 2018
Автор: ОбластВТ

Велико Търново е домакин на V. Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето"

Велико Търново е домакин на V. Международен конкурс за вокална и инструментална музика Звукът на времето

Тази година петото издание на  Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" събира 300 млади певци и инструменталисти от България, Македония, Румъния и други във Велико Търново. 

Конкурсните програми се провеждат в две зали, като за инструменталистите протича в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", а за вокалните изпълнители и вокални групи тази година ще бъде в ДКС "Васил Левски" ( Дворец на културата и спорта).

Официалното откриване на конкурса ще бъде на 4 май от 10:00 часа в Изложбени зали,а Гала концертът на лауреатите ще започне в 19:30 на 5 май в ДКС "Васил Левски".

В програмата на Международния конкурс са включени и три клавирни концерта на проф. Борислава Танева, Ангел Николов-Grand Prix Инструментал 2017 и доц. Александър Василенко, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и изложба, посветена на 90 години от раждането на композитора Александър Танев и кратък филм за живота му.

Oсновната цел на конкурса е да открие и даде път на младите таланти и да подпомогне тяхното развитие. В наградния фонд са включени, освен статуетки, медали ,парични награди и много подаръци за участниците от различни спонсори.

Участниците и в двата раздела се състезават за най-големите награди: Grand Prix- Вокал и  Grand Prix- Инструментал и парична премия. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ