област Велико Търново
Сподели
03 ное 2017
Автор: ОбластВТ

Велико Търново е домакин на международна Академия за акушерки

Велико Търново е домакин на международна Академия за акушерки
Велико Търново е домакин на международния форум „Академия за акушерки“, който се провежда за шеста поредна година в Старата столица. Над 200 представители на професията от цялата страна участват в тридневния форум, чието мото е „Акушерството като изкуство“. Гости са световноизвестни лектори от България, Италия, Белгия, Русия, Турция. Сред тях са и изявени българки, работещи във Великобритания.

Събитието, организирано от Алианса на българските акушерки, бе открито от д-р Диляна Вачкова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, Росица Димитрова – зам.-министър на труда и социалната политика. Академията продължава и през уикенда.

Международната конференция е възможност за работещите в сферата на родилната помощ да обменят опит, да се запознаят с новите методи и тенденции и да повишават квалификацията си. Форумът продължава до 5 ноември.

Сред участниците са и студентите от Великотърновския филиал на Медицински университет – Варна, които следват акушерство. Учебното заведение бе открито през есента на 2015 г. по инициатива на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. Така в Старата столица бе възстановена възможността за висше образование по здравни грижи, прекъснато през 2007 г. със закриването на бившия Медицински колеж, по решение на тогавашната изпълнителна власт.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ