област Велико Търново
Сподели
02 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Велико Търново домакинства голяма конференция срещу трафика на хора

Велико Търново домакинства голяма конференция срещу трафика на хора
Велико Търново бе домакин на конференция на тема „С теб съм! Важният си ти! Трафикът на хора е сериозен проблем“. Събитието събра стотици гости в аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а сред тях бе и кметът на Старата столица Даниел Панов. Конференцията бе инициирана от председателя на Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание Цветан Цветанов, който е и председател на най-голямата парламентарна група.Присъстваха също представители на държавни и местни институции, неправителствени организации, сдружения, както и много млади хора. Сред гостите бяха също ректорът на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, кметове от региона, експерти от много общини.

Конференцията бе открита от Цветан Цветанов, а гост-лектори бяха евродепутатът Ева Майдел и Антоанета Василева – консултант по линия на противодействието на трафика на хора. Видеообръщение направи българският еврокомисар Мария Габриел, своята история разказа жена, станала жертва на това престъпление, а холандският инспектор Ян Смит говори за разкриването на нейния случай и освобождаването й.

Лекторите и гостите на конференцията се обединиха около мнението ,че трафикът на хора е сериозно престъпление и негативно обществено явление, което стои на фокус пред цялото общество, както и че превенцията и информираността са сред важните средства за противодействие. Форумът насочи вниманието към всички рискове и форми на престъплението, към мерките за противодействие, към начините за реакция.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ