област Велико Търново
Сподели
25 сеп 2018
Автор: ОбластВТ

Великотърновски криминалисти неутрализираха група, извършвала телефонни измами

Великотърновски криминалисти неутрализираха група, извършвала телефонни измами

Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на прокуратурата


Извършителите са задържани в хода на специализирана полицейска операция, за противодействие на телефонните измами, проведена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Велико Търново, колегите им от РУ – В. Търново и областните дирекции в Плевен и Ловеч.

В хода на операцията, след извършена телефонна измама на 20 септември тази година на 68-годишна жена от В. Търново, на която са били отнети 400 лв., 600 евро, златни и сребърни накити са задържани мулето – 18-годишен от гр. Радомир и 37-годишен мъж от гр. Левски, многократно осъждан, с 9 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления, водил телефонните разговори с потърпевшата. В схемата участвал и негов 30-годишен съгражданин, който към момента се укрива от служителите на реда и е обявен за общодържавно издирване.

От проведените допълнителни оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия е установено, че тримата в периода 5-20 септември са извършили още две телефонни измами на територията на ОДМВР – В. Търново по същата схема. От 85-годишна жена от с. Арбанаси са били отнети 10 000 лв., а от 77-годишна жена от В. Търново 33 600 лв., 150 долара, 350 евро и около 40 грама златни накити.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. 37-годишния е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, а мулето е предадено на служители от друга областна дирекция.

Работата по доказване и документиране на участието на тримата в телефонни измами, извършени на територията на други областни дирекции в страната продължава.

 

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ