област Велико Търново
Сподели
03 юни 2021
Автор: ОбластВТ

Великотърновският театър представя в София пиесата "Животът – това са две жени" на Стефан Цанев

Великотърновският театър представя в София пиесата Животът – това са две жени на Стефан Цанев
Спектакъла „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев ще представят на софийска сцена артистите от МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново. С най-новото заглавие в своя афиш те ще гостуват на Нов театър НДК в София. Представлението е на 15 юни от 19,30 часа, а билетите вече са пуснати в продажба.

Обичаната пиеса на Стефан Цанев е създадена преди повече от 20 години, но продължава да звучи актуално и днес. Нов прочит на „Животът – това са две жени“ с екипа на великотърновския театър предлага режисьорът Невена Митева. Ролите в спектакъла изпълняват актьорите Стефка Златкова, Силвия Шекилова и Стоян Борисов. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а автор на музиката е Петър Атанасчев.

В пиесата авторът с ефирна лекота борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на различни настроения и усещания, превключвайки светкавично от искрения и непринуден смях до дълбоката и съкровена мъка и болка. Същевременно спектакълът предлага много конкретна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения между бъдещи снаха и свекърва, за сравнението между живота и ценностите на една обикновена селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете, за тайните и табутата в човешката природа.

Постановката провокира към размисъл за невидимите неща в живота, за покаянието и прошката, за трудните решения и трудния избор, за живота с цялото му многообразие и липсата на рецепта как да го живеем. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ