област Велико Търново
Сподели
07 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Великотърновският театър възстанови спектаклите в турне

Великотърновският театър възстанови спектаклите в турне
Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново възстанови своята спектаклова дейност в турне. През следващите дни екипът на великотърновския театър ще гостува на сцените в Ловеч, Първомай и Пазарджик с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син, в която участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на МДТ. В последните три дни на септември целият музикален състав заедно с артисти и солисти играха в Гоце Делчев, Разлог и Дупница. Те зарадваха публиката с мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!”, създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, текст на песните - Миряна Башева. Заради извънредна епидемиологична обстановка в страната представленията се провеждат на открито и закрито при 50 % заетост на местата и спазване на всички противоепидемиологични мерки.

„Нашият театър успя да възстанови напълно творческата и спектаклова дейност, съобразявайки се с всички противоепидемиологични мерки за безопасност както на състава, така и на нашите зрители. За наша радост първоначалният отлив заради явното притеснение на публиката да посещава театрални и музикални представления на открито или в зала вече започва да се преодолява“, коментира директорът на великотърновския театър Васил Вълчев.В още четири града ще гостуват до края на октомври артистите от МДТ „Константин Кисимов“. На 17 октомври съставът ще участва във Втория фестивал на камерната опера в България, който се провежда под почетния патронаж на оперната прима проф. Красимира Стоянова, която е „Камерзенгерин“ на Виенската държавна опера. В Дом на културата „Средец“ в София екипът на театъра ще представи операта за деца „Патиланци“ от Александър Йосифов. Вечерта екипът на великотърновския театър ще превземе зала „Люмиер“ на НДК с мюзикъла „Вражалец“, създаден по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков.

На 21 октомври артистите на МДТ ще представят мюзикъла „Зех тъ, Радке! Зех тъ!” пред публика в Нова Загора. Месецът ще завърши с турне на 28 и 29 октомври в Хасково и Кърджали, където съставът ще гостува с оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ