област Велико Търново
Сподели
09 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица

Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица
Екип на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново започна спешно отводняване в района жп линията край село Джулюница.


Областният управител проф. д-р Любомира Попова заедно с директора на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица направиха оглед на проблемен участък в района на жп линията край селото. В резултата на обилните валежи и оттичането на водите, частично бе залята жп линията и около 50 м от пътя за село Бряговица. Няма никаква опасност за главния път София - Варна. След огледа стана ясно, че няма опасност за жп трасето понеже линията, която е залята не се използва.

Основните коловози, които са в експлоатация, са доста по-високо. Въпреки това, за да се отводни жп линията и пътя за село Бряговица, на мястото пристигна специализирана техника с мощни помпи, осигурени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата край Джюулюница, както и затварянето на пътя за село Бряговица. 

Областният управител и директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ направиха оглед и на близкия до село Джулюница язовир.Той е бил проверен през месец май и всички съоръжения по него отговарят на изискванията.  Наемателят трябва до края на този месец да почисти излишната растителност. 
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ