област Велико Търново
Сподели
25 яну 2024
Автор: ОбластВТ

Българо-норвежко партньорство за ранно детско развитие - среща в Осло,Норвегия

Българо-норвежко партньорство за ранно детско развитие - среща в Осло,Норвегия
Делегация, включваща представители на Община Горна Оряховица от хъб за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Божур“ и сдружение "Алфа клуб", осъществи визита в Неделно училище "Родна реч" в Осло, Норвегия. 

Целта на посещението е свързана с реализацията на проект, финансиран от Норвежкия финансов механизъм - BGLD-2.003-0011-C01  "Създаване на Общностен комплекс (хъб) за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Божур" в гр. Горна Оряховица, с. Върбица и с. Драганово". 

Посещението бе насочено към обмен на опит и добри практики в ранното детско развитие. Домакините от Неделно училище "Родна реч" споделиха п своите предизвикателства и проблеми в работата с деца, особено в усилията си да поддържат културните ценности и обучение на българския език сред българските деца в Норвегия.

Делегацията беше официално посрещната в Посолството на Република България в Осло от извънредния и пълномощен посланик г-жа Десислава Иванова. 

Там бяха обсъдени детайли около проекта, а гостите изразиха своите очаквания от визитата и положителни впечатления от ефективността на финансовия механизъм, подчертавайки наблюдавания напредък в интеграцията и социализацията на децата и техните родители.

Проектът е по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ