област Велико Търново
Сподели
20 май 2021
Автор: ОбластВТ

Богата програма за празника на Горна Оряховица

Богата програма за празника на Горна Оряховица
На 29 май железничарският град ще чества 151 години. Макар и в по-малък мащаб, ще има празник на града, след едногодишно прекъсване.

В празничния ден от 16.00 ч., на сцената на площад „Георги Измирлиев“ ще започне танцовият спектакъл на Балетна школа „Грация“. В 17.00 ч. в Зала 1 на Общината започва тържествената сесия, на която ще бъдат връчени отличията за „Почетен гражданин“ и за принос в различните сфери. Заседанието ще бъде предавано онлайн на видеостена на сцената на площада.

След сесията, пред сградата на Общината, ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица, а кметът инж. Добромир Добрев ще поздрави всички жители и гости на града.

Около 19.00 ч. ще започне празничната програма, в която ще вземат участие местни таланти, група „Конкурент“, Ицо Хазарта и Георги Христов.

По традиция, празничният ден ще завърши със светлинно-музикален спектакъл.

Празникът на Горна Оряховица се чества на 29 май. Приет е за празник на града в чест на признателност към подвига на Георги Измирлиев, обесен на 28 май 1876 г. До 2005 г. се е празнувал на 28 май. От 2006 г. с решение на Общинския съвет празникът на града се променя на 29 май. 28 май е обявен за ден за почит и преклонение пред героите.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ