област Велико Търново
Сподели
21 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Близо 10 блока във Велико Търново са изцяло санирани, други са в процес на работа

Близо 10 блока във Велико Търново са изцяло санирани, други са в процес на работа

Вече са налице първите санирани жилищни блокове във Велико Търново, включени в Националната програма за енергийна ефективност. Кметът Даниел Панов провери на място темповете на саниране на многофамилни жилищни сгради. Ревизията включи хода на строителните дейности по блокове на улиците „Ген. Иван Сарафов“ в кв. „Бузлуджа“, „Краков“ и „Плиска“. И на трите адреса изпълнителите работят в срок, а санирането на сградите е в напреднала фаза.

Жителите на горепосочените сгради споделиха, че са доволни от работата, от променените и подобрени както техническо състояние на блоковете и апартаментите, така и на външния им вид. Те благодариха за съдействието, получено от страна на експертите и специалистите в Община Велико Търново в процеса на създаване и регистрация на сдруженията на собственици.

Дейностите по още четири многофамилни сгради, намиращи се на улиците „Краков“, „Плиска“, „Ген. Иван Сарафов“ и „Ален мак“, са на финален етап. За блоковете на улиците „Георги Живков 1“ и „Филип Тотю“ 15 и 17 има избран изпълнител, предстои издаването на строителни разрешения. По процедурите за инженеринг за кооперациите на улиците „Георги Измирлиев“ 15 и 16, „Райчо Николов“ 1 и „Ниш 4“ текат сроковете за обжалване. Предстои обявяването на обществени поръчки за блоковете на улиците „Ален мак“ 4  и „Георги Измирлиев“ 12.

Подадени са заявления в Българската банка за развитие за други 44 жилищни сгради. Това предстои да се случи и с документите на сдруженията на собствениците на още 31 блока. Близо десет блока в старопрестолния град са изцяло санирани от началото на действие на новата Национална програма за енергийна ефективност.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ