област Велико Търново
Сподели
28 юли 2017
Автор: ОбластВТ

Битаците в областта - спомен за миналото или интересна шoпинг дестинация

Битаците в областта - спомен за миналото или интересна шoпинг дестинация

Залезлият през изминалите десетилетия селски битак отново се появи в ежедневието ни, този път в обновен вариант, по подобие на британските карбути (car boot) и западноевропейските гаражни разпродажби.

Пазарният ден – петък – в Горна Оряховица възвърна своя смисъл. Всяка седмица тук се стичат десетки търговци от региона, предлагащи разнообразна стока. Освен продавачи на стари вещи, книги и техника, пазарът привлича производители на плодове и зеленчуци от други области. Вторничният битпазар в Павликени по нищо не отстъпва на горнооряховския. По стар обичай хората отиват да разгледат предмети от миналото, подредени грижливо на сергия, интересни нови и употребявани вещи, ръчно изработени материали или просто, за да се видят с познати.

В последно време популярност набира и селският пазар, намиращ се на къмпинг до село Драгижево, на 12 километра от Велико Търново. Тази седмица битакът ще се състои в неделя от 8:00 до 12:00 часа. За продавачи таксата е 5,00 лева. Входът е отворен от 07:00 часа. Купувачите могат да се разходят и разгледат безплатно.

Тук се продават различни вещи като: бяла техника, електрически и домакински уреди, качествени перилни и почистващи препарати. Декоративни растения (цветя, дървета и храсти), дрехи, обувки, интернационални храни, кожени изделия, пчелен мед, книги, сувенири, бижута, антики, детски игри и много други.

Различното на този битак е, че всеки търговец може да се възползва от безплатна нощувка в къмпинга вечерта преди пазара. Нужно е само да се регистрира на рецепцията в къмпинга. Освен това, собствениците на къмпинга Ник и Ники Кинсън предлагат плувен басейн, разположен на цветна градина с красива гледка и ресторант.  Посрещат гости с палатки, каравани, кемпери, мотоциклети, групи с ученици и други приключенски превозни средства.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ