област Велико Търново
Сподели
08 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Бизнесът пред проф. Костадин Ангелов: Управлението на Covid-кризата в България бе показателно за много държави

Бизнесът пред проф. Костадин Ангелов: Управлението на Covid-кризата в България бе показателно за много държави
Нека политиците не се учат на нашия гръб. В управлението на държавата трябва да има хора с опит – професионален и политически. Сега към властта са се устремили партии, на чиито плакати дори няма лица на хора. За развитието на бизнеса е важно правителство с ясно начертана програма и приоритети, а не безвремие и спиране на проекти. Около това мнение се обединиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов, Станислав Стоянов, проф. Любомира Попова, Росица Димитрова и колектива на водещата фирма за текстил „Аглика“.

Компанията, която е позиционирана във Велико Търново и има база в Твърдица, изнася над 80 на сто от продукцията си на водещите световни пазари.

Проф. Костадин Ангелов изрази голямата си благодарност към дружеството, което осигуряваше защитни облекла на медиците още от самото начало на пандемията. Това ви костваше денонощна работа, но заедно показахме как с екипност и добро управление, може да се справим с предизвикателствата, допълни той.

Вие бяхте първите, които само за ден успяхте да реагирате и да доставите маски за многократна употреба на служителите в Областна администрация, в самото начало на пандемията, когато не знаехме към кого да се обърнем, посочи и проф. Любомира Попова – бивш областен управител на област Велико Търново.

Според служителите управлението на кризата с коронавируса в България е било показателно за много други, по-развити страни. Зад всичко това се крие  добър мениджмънт и неуморен труд.

Сега някой се опитва да покаже нещата в изкривена светлина. Но с негативизъм и злобни коментари, нещата няма как да се получат, каза Станислав Стоянов.

За великотърновската фирма, чиято продукция е с преобладаващо експортна насоченост, е от особена важност изграждането на магистрала „Хемус“. А строителството й, макар само допреди три месеца да вървеше с ускорено темпо, днес вече е блокирано от служебното правителство.

Бизнесът не търпи експерименти, защото това коства средства и спъва развитието му. Само правителство с ясно начертана програма и цели, които могат да бъдат реализирани, може да гарантира условия за развитието на икономиката, завърши Станислав Стоянов.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ