област Велико Търново
Сподели
21 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Бебе се роди на Бабинден в Горна Оряховица

Бебе се роди на Бабинден в Горна Оряховица
Ден на акушерите и гинеколозите отбелязаха днес в АГ отделението на горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Гост на празника беше общинското ръководство.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов поздрави всички акушер-гинеколози, акушерки и медицински сестри на отделението и им пожела най-вече здраве и професионални успехи. "Всеки има персонален принос в успехите на отделението през изминалата година", посочи той. "За съжаление и тук не ни подминава негативната тенденция в страната да намаляват броя на ражданията, като през 2018 г. те са намалели с 10%, или са се родили общо 341 бебета".Кметът пожела успешна работна година на медиците, здраве и повече проплакали бебета в болницата. „Споделям пожеланието на д-р Иванов. Нека се родят повече деца в нашата община. Има тенденция за увеличаване на даренията към болницата. През последната година с общинското ръководство заделихме средства за подобряване на материалната база, ще продължим и през тази“. Като основна кауза за 2019 година, инж. Добрев посочи инвестицията за скенера, който вече функционира; довършване на ремонтите по отделенията; реконструкция на покрива.В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Николай.

По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович, получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.

За радост на специалистите, навръх Бабинден се роди малката Мария с тегло 2 740 кг и 49 см. Майката – 30-годишната Диляна Кръстева е от Лясковец. Това е третото й детенце. Както и с предишните две момченца, Диляна е избрала да роди и малката Мария в горнооряховската болница. „Семейства като вашето трябва да бъдат за пример. Нека да расте здрава й щастлива малката госпожица, а вие да се гордеете с трите си деца”, поздрави щастливото семейство кметът инж. Добрев. По традиция градоначалникът подари на малкото бебе комплект за изписване.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ