област Велико Търново
Сподели
12 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Басейн „Светицата“ в Лясковец отваря врати

Басейн „Светицата“ в Лясковец отваря врати

Сред буйната зелена растителност на Лясковец, съвсем близо до манастир “Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ и далеч от градската шумотевица, се намира хотелски комплекс „Светицата“. Комплексът е разположен в местността Светицата, от където си е взел и името.

Климатът и тишината привличат летовници не само от града, а и от цялата страна. Хотелската част  предлага уютни стаи с панорамни тераси. В зависимост от желанието на клиента, има възможност и за широк апартамент или стая с вана.

Пред хотела се шири огромен басейн с интересен дизайн. Над басейна е изграден мост, който разделя водата на плитка и дълбока част за любителите на гмуркането. Интересно преживяване представлява барът, който е разположен на самия бряг на басейна, а посетителите могат да се насладят на хладно питие, седнали на специални табуретки в самата вода. Има обособена отделна част с шадраван за най-малките посетители.

Комплекс „Светицата“ предлага незабравими мигове, изпълнени с безгрижие. За онези, които търсят допълнителни преживявания, районът е богат на архитектурни паметници, поради факта, че стари римски пътища са минавали през територията на община Лясковец. Само на 200 метра от хотела има следи от римско селище. На 100 метра до хотела е градският стадион, от където започва и еко пътеката по хълма, чиято крайна точка е манастира . От скалите около манастира желаещите силни усещания имат възможност да практикуват скокове с парашути и планери, тъй като оттам минава известното беломорско течение.

За любителите на риболова, собственикът на хотела стопанисва язовир с площ от 400 декара, който се намира на 8 км от хотела и е до пътя Варна–София.

Басейнът към комплекс „Светицата“ отваря врати на 15 юни и кани всички, които искат да забравят седмичния стрес и да се отдадат на приятна почивка. Работното време е от 9:30 до 19:30 часа.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ