област Велико Търново
Сподели
22 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Басейнът в Горна Оряховица връща славните си години с мащабен проект

Басейнът в Горна Оряховица връща славните си години с мащабен проект
Единствен по рода си ваканционен комплекс в областта ще промени туристическия облик на Горна Оряховица.
Плувните басейни в парк „Детски кът“, които бяха изоставени с години и тънеха в разруха, сега ще вдъхнат нов живот на града. Бизнесменът Николай Атанасов е човекът, който ще възвърне славата на едновремешната лятна атракция на горнооряховчани. Новото, на което залага неговият проект е освен за развлекателни цели, басейнът да допринесе и на плувния спорт в региона. Идеята е всяка година деца от цяла България да гостуват в Горна Оряховица и да провеждат тренировките си тук. Комплексът, който ще бъде домакин на лагери и състезания,  ще се състои от хотелска част и ресторант.

Водното съоръжение е с 50-метрова дължина – за да достигне размер по стандарт. За целта вече е съборена едната стена. Първи етап на застрояване ще бъде завършен през 2019 година, когато басейнът и съблекалните са готови за началото на сезона. Басейнът, пригоден за спортисти, ще работи по график.  Сутрин и вечер от 7 до 9 ч. професионални плувци ще извършват своите тренировки. През останалото време на деня, ще бъде на разположение на гостите. За най-малките ще има отделен басейн с площадка за игра.
Ресторант с 200 места и бар с барбекю ще изпълняват кулинарните желания на посетителите. За по-голямо удобство е предвиден огромен вътрешен паркинг, който ще побира около 70 коли.
По-нататък във времето остава изпълнението на хотела, който ще включва конферентна зала, фитнес и спа. За отсядане на гостите са отредени 60 стаи и 4 апартамента.
Комплексът ще бъде с достъпни цени за всички, обещава собственикът.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ