област Велико Търново
Сподели
01 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Баба Марта посети Община Лясковец, нарича за здраве и върза мартеници на всички

Баба Марта посети Община Лясковец, нарича за здраве и върза мартеници на всички
Възрастна самодейка в Деня на самодейното изкуство влезе в ролята на Баба Марта и обиколи институции и детски градини в Лясковец.

Елисавета Петрова от години облича народната носия и с хурка и къделя, тръгва да зарадва малки и големи, връзвайки им мартеници на ръцете. На първи март, когато честваме и празника на всички творци – Денят на самодейното изкуство, над 70-годишната жена дойде и при кмета д-р Гецова, за да пожелае здраве на нея и на всички служители от администрацията.Елисавета Петрова е дългогодишна певица във вокалната група „Бели ружи“, роден артист, творец и самороден талант, и съвсем лесно влиза в ролята на забързаната Баба. Гостенката разказа, че от сутринта е тръгнала да нарича за здраве. Станала е рано и е набрала букет от цветя и билки, който подари на кмета.

В сградата на Общината, освен че разказа легендата за мартеницата, тя нарича на дълго и на широко за здраве и берекет, декламира мартенски стихове и разбира се, завърза мартеници на всички. Д-р Гецова бе накичена първа, след което лично й асистира и служителите също получиха шнурче от бяло-червения символ. От името на администрацията, кметът благодари на самодейката и й пожела още дълги години да радва жителите на общината с артистичния си талант и неувяхваща усмивка.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ