област Велико Търново
Сподели
20 фев 2018
Автор: ОбластВТ

Асоциацията по мини футбол проектира своя структура във Велико Търново

Асоциацията по мини футбол проектира своя структура във Велико Търново
Българската асоциация „Мини Футбол“ проектира създаването на своя структура във Велико Търново. Заместник-кметът на Старата столица проф. Георги Камарашев се срещна с генералния мениджър на организацията Пламен Божидаров и председателя на обществения съвет към нея Пламен Минев, а тема на разговора бяха възможностите за взаимно партньорство. В срещата участва и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев.

Представителите на асоциацията споделиха, че за Велико Търново са налице всички предпоставки за създаването на успешна регионална структура – Старата столица има утвърдени спортни традиции, много студенти, млади хора и ученици. В обхвата на партньорството е планирани привличането на университетите и учебните заведения в града, както и на бизнеса. Обсъдена бе и идея за изграждането на отделна спортна база за футбол на малки вратички, както и бъдещо организиране на първенство по спортната дисциплина.

Българската асоциация „Мини Футбол“ е сред най-големите спортни структури в България, в която членуват над 800 отбора, сформиран е и национален тим. До момента организацията има 25 регионални центъра у нас. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ