област Велико Търново
Сподели
26 авг 2017
Автор: ОбластВТ

[Анкета] Как оценявате пътната маркировка във Велико Търново?

[Анкета] Как оценявате пътната маркировка във Велико Търново?

Започна освежаването на пътната маркировка в Търново
След като дългоочакваният ремонт и преасфалтиране на главната улица „Васил Левски“ приключи, започна поставянето на пътната маркировка. Задачата изпълнява общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“. За сега е извършено само разграфяването на паркоместата по главната улица, вчера бяха положени пешеходните пътеки, в следващите дни се очаква да бъде добавена и осева линия.
Малко по-рано тази година дружеството поднови пътната маркировка по булевард „България“, както и по булевард „Никола Габровски“. Наново бяха разчертани осевите линии, островите по пътното платно и пешеходните пътеки. Поетапно бяха обхванати и останалите пътеки в града, като освен стандартната бяла маркировка, бе поставен и надпис „Погледни“, по идея на млад общински съветник, с цел намаляване на пътните инциденти с пешеходци. 
Въпреки стремежа на Общината да подобри движението както на автомобили, така и на пешеходци, все още има проблемни участъци. Най-силно са изразени на главната улица, където решението да се премахне една от пешеходните пътеки пред сградата на Съда през 2013г., предизвика остри реакции, имайки предвид, че там има автобусна спирка. Като резултат от това, за да се стигне от единия тротоар до другия, на пешеходците се налага да правят големи обиколки – до пешеходната пътека пред студентския стол или до светофара на пазара. Поради тази причина, хората предпочитат да извършат нарушение, за да си спестят време и път. 
Подобна ситуация се поражда и край читалище „Искра“. Този път става дума за пешеходна пътека, която Общината реши да премести с няколко метра по-надолу, като отново излишно се усложни пътя на пешеходците. Според повечето шофьори, тази локация на пешеходната пътека е по-добра, но пешеходците не са съгласни.

Днес ви питаме - Какво е вашето мнение относно пътната маркировка във Велико Търново? Резултатите ще бъдат публикувани след приключване на анкетата за да се избегнат опити за насочване и спекулиране.

 

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ